Klasik Kombinlerde Bunlara Dikkat!

Klasik Kombinlerde Bunlara Dikkat!

Klasik Tarz Nasıl Oluşturulur?

 

Asil bir şıklık, klasik tarzın karakteristik özelliği. Bu sebeple, şık davetlerde, ofis giyimde ve resmiyet vurgusuna sahip konseptlerde karşımıza hep o çıkıyor.

Peki, erkek giyimde klasik stil nasıl meydana getirilir?

 

Klasik Stilde Ayakkabı Seçimi

 

Klasik kombinlerde tabii ki, Erkek Klasik Ayakkabı Modellerini kullanacaksınız, ancak her klasik ayakkabının, her kombini başarılı şekilde tamamlamayacağını aklınızda bulundurun.

Bu noktada, renk uyumunu gözetmelisiniz. Ayakkabı rengine karar verirken pantolon ve ceket rengini rehber olarak edinin. Klasik stilde renk açısından çok geniş bir yelpazeden söz etmek mümkün değil. Kullanabileceğiniz renkler genellikle siyah, kahve tonları ve mavinin tonları olacaktır.

 

Klasik Stilde Kravat Seçimi

 

Kravat renginin, gömlek renginden daha koyu olmasına dikkat edin. Kravat uzunluğu kemer hizasında olmalı.

Renk uyumu her zaman, aynı renklerin kullanılması anlamına gelmiyor. Birbirini tamamlayan renkler de uyumlu görüntüler ortaya çıkarabilir.

 

Kombine Kol Düğmesi Ekleyebilirsiniz

 

Bir çift kol düğmesi, kombinde klasik vurgusunu güçlendirecektir.

Kol düğmesi rengine karar verirken kravat, mendil, gömlek veya ceket rengine göre tercihte bulunabilirsiniz.

Bu konuda öncelikle kravat rengi dikkate alınmalı. Kravat yoksa ve gömlek renkliyse, bu renk, tercihi belirleyecektir. Gömleğin beyaz olduğu durumlarda ceketteki mendil, mendil yoksa ceket ya da pantolonun rengine göre seçim yapmalısınız.

 

Klasik Stilde Çorap Seçimi

 

Klasik ayakkabıların yer aldığı kombinlerde çorabın boyun kısmı genellikle görünür olacağından, çorap seçimine de dikkat etmek gerekiyor. Diğer tüm bileşenlerde uyumlu kararlar almış olsanız bile, çorap seçimi yanlışsa, kombinin başarısı gölgelenebilir.

Bu noktada, çorabın hem rengi hem de uzunluğu önemli karar alanlarından. Seçeceğiniz çorap mutlaka, bileği tamamen kapatıyor olmalı. Böylece oturduğunuzda ve bacak bacak üstüne attığınızda ten görünmez ve estetik olmayan görüntüler ortaya çıkmaz.

Çorabın, pantolonla aynı renk tonunda olması daha uygundur. İdeal olanı, ayakkabının da pantolonla aynı rengi taşıması, fakat ayakkabı farklı bir renge sahipse çorabın, pantolona uyum sağlarken, ayakkabıyla uyumsuz bir görüntü ortaya çıkarmamasına da dikkat edin. Erkek Klasik Ayakkabı Siyah modelleri bu açıdan kullanışlıdır. Siyah, hemen hemen her renge uyum sağlayabileceğinden, siyah ayakkabılarda çorap rengi seçimini tereddüt etmeden pantolona göre yapabilirsiniz.

 

 

Etiketler: Klasik Kombinlerde Bunlara Dikkat!
Aralık 18, 2019
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR