Mammamia Ayakkabılarla Casual Stil

Mammamia Kadın Ayakkabı Modelleri

Casual Tarz Nedir?

 

Son yıllarda modanın, hakkında en çok konuşulan stillerinden biri, o. Casual stil bugün sokakta, ofiste, hatta bazen şık davetlerde bile karşımıza çıkıyor. Peki, bu stilin ne olduğunu tam olarak biliyor musunuz?

İngilizce bir sözcük olan “casual”, “günlük, gündelik” anlamlarına gelmektedir. Buradan yola çıkarak casual giyim için basitçe, “günlük giyim” denilebilir, fakat bu tabir casual giyimi tam anlamıyla açıklamıyor.

Bu tarzı farklı kılan nokta, gündelik giyime daha fazla ışıltı katması. O sebeple, casual tarz için doğru tanım, “rahat ve şık detaylarla oluşturulan tarz” şeklinde olacaktır.

Evet, iki anahtar kelime var; rahat ve şık. Başarılı bir casual kombin hem rahat hem de şıktır. Günümüzde ufak farklarla değişik konseptlere uyarlanmış farklı casual uygulamalardan bahsetmek mümkün. Gelin, hangi konseptte nasıl detaylarla casual şıklık oluşturulabilir, birlikte inceleyelim.

 

Sokakta Casual Giyim

 

Onun ana vatanı aslında sokaklar. Sokak casual giyim, sokağın özgür ruhuyla aynı frekanstadır, yani burada katı kurallar söz konusu değil. Konfor ve şıklığın size göre tanımı neyse onu uygulayabilir,  bu ikisini hangi parçalarda buluyorsanız, onları kullanabilirsiniz.

Bununla birlikte, sokak casual giyim için sık tercih edilen parçalardan bahsetmek mümkün. Basic t- shirtler, bunlardan biri. Basic t- shirtleri hafif topuklu ayakkabılar ve fular gibi romantik etkiye sahip bir aksesuarla bir araya getirerek kolayca casual stil oluşturmanız mümkün.

Yazın espadril ve sandaletler, kadın casual kombinlerin favorilerinden. Casual stil için ayakkabı seçerken, konforu zarafetle bir araya getiren tasarımların izini sürmelisiniz. Kadın ayakkabı modasına getirdiği özgün estetik anlayışıyla dikkat çeken Mammamia, casual tarza başarıyla uyum sağlayacak modeller sunuyor. Mammamia Günlük Ayakkabı ve bot çeşitleri, rahat ve şık tasarımlarıyla, kombinde hedeflenen etkinin elde edilmesine yardım edecektir.

 

Ofiste Casual Giyim

 

Sadece rahat ve gündelik değil, aynı zamanda da şık olduğundan, casual tarza ofiste de rastlıyoruz. Ofis giyimde iki farklı casual uygulama söz konusu; business casual ve smart casual.

Business casual stilin, klasik stile çok daha yakın olduğu söylenebilir. Smart casual ise spor ve klasik stilin bir potada eritilmiş halidir.

Her ikisinde de yer alabilecek kullanışlı parçalar söz konusu. Canlı renklere sahip ceketler bunlardan. Blazer ceket, ofis casual giyimin vazgeçilmezi. Ofiste aksi yönde bir kural yoksa, jean pantolonları da kombine dâhil edebilirsiniz. Jean, smart casual kombinlerde sık kullanılan bir parça, fakat bu noktada, seçeceğiniz denim pantolonun klasik bir karaktere sahip olmasına dikkat etmeniz gerekiyor. Yırtık, taşlama gibi detaylar ve açık renk, uygun değildir. Koyu renkli jeanleri ise tereddüt etmeden bu tür konseptlerde kullanabilirsiniz.

 

Mammamia Şıklığı Burada!

 

Diğer tarzlarla birlkte, casual tarza da uyarlanabilecek Mammamia ürünleri Eşle Ayakkabı’da. Mammamia Kadın ayakkabı çeşitlerine online mağazamızdan ulaşabilirsiniz.

Etiketler: Mammamia Kadın Ayakkabı Modelleri
Kasım 28, 2019
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR